HR / ENG search

Vrijeme je za: Afroditi Psarra / Noisy Textiles Workshop

line Vrijeme je za: Afroditi Psarra / Noisy Textiles Workshop

10. i 11. svibnja, od 14 do 20 sati , Klub SC

Organizatori: Radiona.org, Kontejner & Galerija Močvara, Muzički salon Kulture promjene SC-a

Radionica Noisy Textiles je uvod u svijet mekih, tekstilnih elektronskih sklopova uz korištenje programabilnih Arduino mikrokontrolera, digitalne elektronike i vodljivih materijala. Tijekom radionice polaznici će sudjelovati u kreiranju prototipova i istražiti proces primjene elektronike na tekstil stvarajući nosive sintesajzere / kontrolere s 8-bitnim zvukom, tj. svirajuće odjevne predmete.

Afroditi Psarra (GR) je multidisciplinarna umjetnica i doktorantica na područjima slike, tehnologije i dizajna. Njezin rad istražuje granice između narodne tradicije i rukotvorine, kreativnog kodiranja i soničnog eksperimentiranja s pokretom i plesom. Psarrini radovi uključuju nekoliko medija, od elektroničkog vezenja do nosive tehnologije i pametne odjeće za interaktivne instalacije i audio performanse. Do sada je svoj rad predstavila na cijenjenim novomedijskim festivalima kao što su Amber u Istanbulu, PIKSEL u Bergenu, Transmediale i CTM u Berlinu, Electropixel u Nantesu, MakerFaire u Rimu, itd. Trenutno odrađuje praksu u Disney istraživačkom centru u Zürichu. Najpoznatija je po prvom izvezenom Korg sintesajzeru nazvanom LilyKorg i interaktivnom nosivom objektu za performere Idoru.

afroditipsarra.com

Galerija Močvara vas poziva na zvučni performans Afroditi Psarra: Lilytronica, 11. svibnja u 21h, a 12. svibnja u 20h u Pogonu Jedinstvo. LILYTRONICA je projekt inspiriran DIY elektronikom, pop kulturom i narodnom tradicijom koji koristi elektronički vez u kontekstu eksperimentalnog sound performansa. Rad se temelji na live improvizaciji korištenjem tri izvezana sintesajzera nazvanim LilyKorg s LilyPad Arduino mikrokontrolerom i senzorima. Važan aspekt rada je kontradikcija koja nastaje suprotstavljanjem „nježnog“ sučelja izvezenog instrumenta i glasnog i snažnog zvuka koji proizvodi. Predstavljanje rada Lilytronica organizira se u koprodukciji Galerije Močvara i Radione.org.

www.kontejner.org

www.mochvara.hr/galerija-mochvara

Afroditi Pssara